| Autor | Wiadomo¶æ | 

|  | 
  | carlos | 

|  Wys³any: 2008-12-05, 00:05   Kawasaki z750 do polerki w Warszawie |  |  | 

| Posty: 4

| 

| Witam, jak w temacie, szukam dobrego (nie znaczy wielkiego, presti¿oweg) zak³adu w Warszawie lub okolicach, który ³adnie wypoleruje moto. 
 Czyta³em bardzo du¿o na Waszym forum, mnóstwo ciekawych rzeczy siê dowiedzia³em,
 podej¿ewam ¿e spokojnie da³bym rade samemu to zrobiæ, ale jestem zdania ¿e ka¿dy powinien siê zajmowaæ tym co umie robiæ dobrze a nie udawaæ ¿e zna siê na wszystkim,
 bo w dzisiejszych czasach nie mozna znac sie na wszystkim.

Zale¿y mi tylko na jako¶ci, moje moto traktuje lepiej ni¿ swoj± ¿one, nie wiem co bym zrobi³ jak po polerce na motocyklu zostaly by jakies kó³ka, smugi czy inne zjawiska
 Nie jestem pedantem, ale je¶li chodzi o moje z750 to naprawde wk³adam w nie du¿o serca,
 Chce uzyskaæ wzorowy po³ysk, taki ¿e 'mucha nie siada' bo sie ¶lizga po lakierze

Je¶li chodzi o cenê to lubie zap³aciæ za dobrze zrobion± us³uge bez g³upiego targowania, chcia³bym siê tylko dowiedzieæ ile mniej wiêcej mo¿e kosztowaæ taka us³uga w Warszawie aby przez niewiedze nie zap³aciæ 3krotnej kwoty.

Czyta³em du¿o odno¶cie past, mleczek, g±bek i tych wszystkich metodach na mokro/sucho,
 zale¿y mi aby zabra³a siê za to osoba, która ju¿ nie pope³nia b³êdów przy polerowaniu, a nie m³ody przyuczaj±cy siê magik lakiernik.

Nie ukrywam, ¿e jestem tu nowy,
 ale widzê, ¿e na tym forum jest wiele osób ¿yj±cych w tym fachu od wielu lat i naprawde znaj±cych siê na rzeczy,
 mam nadziejê ¿e jasno siê wyrazi³em i nie wyszed³em na g³upka,
 proszê o pomoc, pozdrawiam adrian

dla jasno¶ci sytuacji, moto wyglada tak:

Aha, dodam jeszcze, jak widaæ na zdjêciach moto jest czarne (s³yszalem ze to najgorszy kolor do polerki bo wszystko na nim widaæ) nie jest to metalic, tylko raczej per³a, nie znam sie jaki to typ lakieru, jesli wam to pomoze to jest to orginalny lakier kawasaki,

Chcia³bym zerwaæ z baku naklejony tankpad przed polerk± i nakleiæ nowy po polerowaniu
 Bak jest metalowy, reszta to pltastik (nie wiem czy to ma jakie¶ znaczenie)

No i mam kluczowe pytanie, czy jest mo¿liwo¶æ wypolerowania tak, aby nie ruszyæ orginalnych naklejek (chodzi o bak i zadupek) moze mozna je jako¶ os³onic, cos na nie nakleic czy co¶...

dobra dosyæ, czekam na odp
 |  | 

|  |  | 

|  | 
  | online   | 

|  Wys³any: 2008-12-05, 13:35 |  |  | 

| MTGarage. 
 Sk±d: ¦l±sk - ¦wierklaniec

| 

| ale co ty chcesz polerowaæ? masz lakier w idealnym stanie. chcesz lepszy po³ysk? to kup za 30 z³ mleczko, wosk etc. i nab³yszczaj co mycie rêcznie.

wytlumacz co chcesz uzyskac
   |  
				| _________________ 

Lakierowanie motocykli i skuterów!

www.bikepics.com/members/online/
 |  | 

|  |  | 

|  | 
  | carlos | 

|  Wys³any: 2008-12-05, 19:30 |  |  | 

| 

|  	  | online napisa³/a: |  	  | ale co ty chcesz polerowaæ? masz lakier w idealnym stanie. | 
 na zdjêciach tego nie widaæ ale na lakierze s± minimalne ryski bo poprzedni wlasciciel nie dbal o niego odpowiednio,
 zreszt± wiecie jak na czarnym widaæ ka¿d± najmniejsa ryske,
 co prawda moto jest prawie nowe (2007r)
 ale powloka lakiernicza wyglada na conajmniej 5cio letni±
 nie wydaje mi sie aby te ryski zesz³y mleczkiem,
 co prawda nie próbowa³em jeszcze
 chcia³em go potraktowaæ t± lekko¶ciern± past± Tempo ale na szczê¶cie trafilem w pore na to forum i oczszczêdze mój lakier przed tym g..nem. i przed moimi nie wprawionymi rêcoma

| online napisa³/a: |  	  | wytlumacz co chcesz uzyskac | 
 poprostu chce ¿eby wygl±da³ jak nowy
 |  | 

|  |  | 

|  | 
  | mebArth   | 

|  Wys³any: 2008-12-05, 20:03 |  |  | 

| Posty: 1794
 Sk±d: Kraków

| 

| S± TEMPO podróby i orygina³y. Orygina³em NIE MA SZANS zepsuc pow³oki. I to wcale nie gwno bo do staroci sie nadaje jak najbardziej. |  
				| _________________ Bart

|  | 

|  |  | 

|  | 
  | carlos | 

|  Wys³any: 2008-12-05, 20:22 |  |  | 

| 

|  	  | mebArth napisa³/a: |  	  | do staroci sie nadaje jak najbardziej | 
 ehh.. jak pisalem moto jest z 2007r wiêc lakier raczej stary nie jest
 mysle, ze poprostu nie doczytales
 mi chodzi i to aby kto¶ zrobi³ z niego noowke sztooke, najlepiej przy pomocy past 3M na mokro maszynowo, poozniej mleczko, wosk i tyle
 ma byæ blink blink
 sam sie do niego na pewno nie dotkne zadn± nawet orginalna pasta Tempo
 |  | 

|  |  | 

|  | 
  | baqo   | 

|  Wys³any: 2008-12-05, 21:14 |  |  | 

| Posty: 1553
 Sk±d: ko³obrzeg

| 

| a tyle tego lakieru. musia³aby byæ chyba jaka¶ mini polerka   |  | 

|  |  | 

|  | 
  | kalbi   | 

|  Wys³any: 2008-12-06, 00:01 |  |  | 

| Posty: 1682
 Sk±d: Warszawa

| 

| wg mnie to maszyn± ciê¿ko to zrobiæ bo jest du¿o nieregularnych kszta³tów i nie wszêdzie polerka dojdzie. Ja bym to zrobi³ dok³adnie samemu rêcznie bo za du¿o to tego lakieru tam nie ma. 1h zabawy max (tak mi siê wydaje)i po polerce. Zrobi³bym past± lekko ¶cierna, a potem politura i powinno byæ ok. |  
				| _________________ 

|  | 

|  |  | 

|  | 
  | jacklack   | 

|  Wys³any: 2008-12-06, 00:09 |  |  | 

|  

| 

|  	  | kalbi napisa³/a: |  	  | wg mnie to maszyn± ciê¿ko to zrobiæ bo jest du¿o nieregularnych kszta³tów i nie wszêdzie polerka dojdzie. Ja bym to zrobi³ dok³adnie samemu rêcznie bo za du¿o to tego lakieru tam nie ma. 1h zabawy max (tak mi siê wydaje)i po polerce. Zrobi³bym past± lekko ¶cierna, a potem politura i powinno byæ ok. | 

zgadzam siê jak siê co¶ zrobi samemu to lepiej smakuje i w tedy inaczaej siê na to patrzy
   |  | 

|  |  | 

|  | 
  | carlos | 

|  Wys³any: 2008-12-08, 19:13 |  |  | 

| 

|  	  | kalbi napisa³/a: |  	  | Zrobi³bym past± lekko ¶cierna, a potem politura i powinno byæ ok. | 
 Mo¿e byæ Tempo od K2 i Politura Sonaxa?
 Je¶li tak to czym to polerowaæ, mo¿e byæ szmatka flanelowa?

A swoj± drog± to naprawde nie ma tu zadnej osoby z warszawy która chcia³a by siê tym zaj±æ?
 |  | 

|  |  | 

|  | 
  | baqo   | 

|  Wys³any: 2008-12-08, 19:29 |  |  | 

| 

| kalbi jest z warszawy!   |  | 

|  |  | 

|  | 
  | kalbi   | 

|  Wys³any: 2008-12-08, 21:21 |  |  | 

| Posty: 1682
 Sk±d: Warszawa

| 

| jestem ale wybacz, nie mam czasu na "takie rzeczy" 
 [ Dodano: 2008-12-08, 21:35 ]

| carlos napisa³/a: |  	  |  	  | kalbi napisa³/a: |  	  | Zrobi³bym past± lekko ¶cierna, a potem politura i powinno byæ ok. | 
 Mo¿e byæ Tempo od K2 i Politura Sonaxa?
 Je¶li tak to czym to polerowaæ, mo¿e byæ szmatka flanelowa?

A swoj± drog± to naprawde nie ma tu zadnej osoby z warszawy która chcia³a by siê tym zaj±æ?
 | 

sonax politura jest ok, sam u¿ywam
 tempo nie u¿ywam to nie wiem
 szmatka, tez ok
 |  
				| _________________ 

|  | 

|  |  | 

|  | 
  | mebArth   | 

|  Wys³any: 2008-12-09, 06:56 |  |  | 

| Posty: 1794
 Sk±d: Kraków

| 

| W Krakowie ci to polerne za 0.7  Jescze nei ma sniegu to mozesz sie brykn±c   
 A tak w temacie - widze ze sie swieci ³adnie wiec TEMPO i drzyj ostro. Na to politure PLASTMALL i mucha nie siada. P³aszczyzny mozna z maszyny zebrac G3 a tam gdzie nie dojdzie to jedynie palcóweczka.
 |  
				| _________________ Bart

|  | 

|  |  | 

|  | 
  | baqo   | 

|  Wys³any: 2008-12-09, 12:43 |  |  | 

| 

| no co ty! mebi 	  | mebArth napisa³/a: |  	  | palcóweczka. | 
   |  |