| Autor | Wiadomo¶æ | 

|  | 
  | Speed024 | 

|  Wys³any: 2016-07-20, 20:13   Spawanie nadkoli, reperaturek | 0 |  |  | 

| Posty: 56

| 

| Przymierzam siê do spawania nadkoli, mam gotowe reperaturki wewnêtrzne i zewnêtrzne. S³ysza³em co¶ ¿e spawaj±c np. Niklem taki spaw nie rdzewieje itd.
 Zale¿y mi na tym by dobrze pospawaæ, jakim materia³em polecacie spawaæ ?
 Mam migomat Bester 1801.
 |  | 

|  |  | 

|  | 
  | hematol   | 

|  Wys³any: 2016-07-20, 21:07 | 0 |  |  | 

|  
 Pomóg³: 11 razy
 Sk±d: ¦l±sk

| 

| Jak chcesz spawaæ "niklem" (my¶lê ,ze chodzi Tobie o drut nierdzewny) ,spawaj±c czarn± blache drutem nierdzewnym i tak napalasz blachê i mo¿e korodowaæ w miejscu ³±czenia spawu nierdzewnego a czarn± blach±,dlatego spawaj normalnym drutem metalowym,tu mogê poleciæ Tobie drut 0.6mm,delikatniejszy spaw,mniej szlifowania i tak nie przepala blachy jak 0.8mm.Z innej beczki,jak bedziesz spawa³ powiedzmy ³atke z nierdzewki czy tam jaki¶ element nierdzewny do czarnej blachy to bez problemy drutem normalnym (metalowym) i wg mnie lepiej sie spawa ni¿ nierdzewnym drutem nierzewke  ,muszisz to wzi±æ na logikê  . |  | 

|  |  | 

|  | 
  | Marcino   | 

|  Wys³any: 2016-08-02, 10:34 | 0 |  |  | 

| Posty: 220
 Sk±d: okolice Tczewa

| 

| A czy s± jakie¶ konkretne stopy drutów polecane? Na co¶ zwracaæ uwagê jak siê kupje tak± szpulkê 5kg? |  | 

|  |  | 

|  | 
  | bartek18   | 

|  Wys³any: 2016-08-03, 17:51 | 0 |  |  | 

| Posty: 24

| 

| mo¿na "lutospawaæ" mosiê¿nym ale szpula 5kg kosztuje 400z³ |  | 

|  |  | 

|  | 
  | Robertlodz09   | 

|  Wys³any: 2016-08-03, 20:57 | 0 |  |  | 

|  
 Pomóg³: 61 razy
 Sk±d: £ód¿

| 

|  	  | Marcino napisa³/a: |  	  | Na co¶ zwracaæ uwagê jak siê kupje tak± szpulkê 5kg? | 
 Najwa¿niejsze aby by³a firmowa a nie taka "z dalekiego wschodu" ...
 |  | 

|  |  | 

|  | 
  | Marcino   | 

|  Wys³any: 2016-08-05, 11:16 | 0 |  |  | 

| Posty: 220
 Sk±d: okolice Tczewa

| 

| Ok, rozumiem. Jak dorwê rolkê 0.6 to te¿ kupie chyba taki drut zamiast tego 0.8 który mam teraz. |  | 

|  |  |