| Autor | Wiadomo¶æ | 

|  | 
  | FILIPO   | 

|  Wys³any: 2008-09-06, 13:05   Rozja¶nianie | 0 |  |  | 

| POCZATKUJ¡CY 
 Pomóg³: 1 raz
 Sk±d: poznañ

| 

| Witam, Mia³em wielki k³opot z dostaniem dopasowanego bia³ego akrylu do zrobienia wyprawki. Zrobi³em lakierem zbli¿onym, bo tylko taki uda³o mi siê dostaæ. Jednak widaæ, ¿e jest trochê za ciemny. (delikatnie szarawy)> Czy znacie jakie¶ sposoby rozja¶nienia pomalowanego ju¿ elementu, czy trzeba zdrapac i malowaæ inn± farb±?
 |  
				| _________________ Ty te¿ siê uczy³e¶ ;p
 |  | 

|  |  | 

|  | 
  | mebArth   | 

|  Wys³any: 2008-09-06, 15:14 | 0 |  |  | 

| Pomóg³: 42 razy
 Sk±d: Kraków

| 

| Dobrac kolor wg numeru + dobrac odpowiedni odcien. Zadne czarymary ci nie wyjd± chyba ze znasz sie na dobarwianiu? A nawet jak sie znasz to zak³adam ze nie masz pigmentów w domu wiec nie zdziwiaj tylko zrób farbe jak nale¿y. |  
				| _________________ Bart

|  | 

|  |  | 

|  | 
  | gola   | 

|  Wys³any: 2008-09-06, 18:44   Re: Rozja¶nianie | 0 |  |  | 

| Pomóg³: 23 razy

| 

|  	  | FILIPO napisa³/a: |  	  | Witam,Czy znacie jakie¶ sposoby rozja¶nienia pomalowanego ju¿ elementu, czy trzeba zdrapac i malowaæ inn± farb±? | 

nie ma mozliwosci rozjasnienia juz polakierowanego elementu.Element zmatuj,dobierz odpowiedni kolor (co to za kolor ze miales taki wielki problem z nim)i polakieruj ponownie element.
 |  | 

|  |  | 

|  | 
  | FILIPO   | 

|  Wys³any: 2008-09-07, 02:01   Re: Rozja¶nianie | 0 |  |  | 

| POCZATKUJ¡CY 
 Pomóg³: 1 raz
 Sk±d: poznañ

| 

|  	  | gola napisa³/a: |  	  | (co to za kolor ze miales taki wielki problem z nim) . | 

5 letni bia³y na peugocie. jest bia³y, ale taki jakby lekko z¿ó³kniêty. Ja u kolesia który rozprowadza farby w mojej okolicy dosta³em bia³y, taki jak na marcedesach. Taki lekko szarawy. Nie mia³em mo¿liwo¶ci dobrania kolorów, bo we wszystkich mieszalnich w promieniu 30km nie chcieli mi dobraæ koloru argumentuj±c tym, ¿e nie op³aca im siê pod³±czaæ bia³ego koloru do mieszalnika, z uwagi na to, ¿e sprzedaj± max 5 litrów w roku. Nie chcia³em jechaæ nigdzie dalej, bo po prostu za ma³o by mi siê to op³aca³o... Teraz niestety bêdê musia³ jechaæ kawa³ek dalej. Jak to mówi± "chytry dwa razy traci"

pozdrawiam
 |  
				| _________________ Ty te¿ siê uczy³e¶ ;p
 |  | 

|  |  | 

|  | 
  | mebArth   | 

|  Wys³any: 2008-09-07, 14:29 | 0 |  |  | 

| Pomóg³: 42 razy
 Sk±d: Kraków

| 

| J.P. co za mieszalniki... To po kiego grzyba w ogóle one s±? A co im sie op³aca? Renolaka na hektolitry sprzedawac? |  
				| _________________ Bart

|  | 

|  |  |